המלצות של מקומית: יהוד – מעצמה קולינרית

תמר גרינברג הלפמן, מהבלוג המקסים "החיים סילאן?" טוענת בתוקף כי יהוד, עיר מנומנמת אי שם בגוש דן רבתי, היא מעצמה קולינרית.

כמקומית וכמבינה עניין, היא ממליצה על כמה מהמסעדות המובילות בעיר.

החיים סילאן?

קצת על תמר ועל הבלוג שלה:

קוראים לי תמר גרינברג, כילדת קיבוץ בעברי הרחוק, חיפשתי "חדר משלי", מקום שבו אוכל לרכז את כל האהבות שלי: כתיבה, יצירה, טיולים וצילום. לכן הקמתי את האתר ופתחתי את הבלוג שעוסק באמנות וטיולים. 

כותבת בעיקר על אמנותחינוך לאמנותתערוכותטיולים בארץ ובחו"ל, רעיונות מקוריים ליצירה וגם על רגעים אישיים ופחות שמחים, שהם חלק מהחיים של כולנו. 

הרבה מהפוסטים בבלוג,  עוסקים בתערוכות, אמנים ויצירות אמנות והם משקפים את אהבתי לאמנות, את החשיבות שיש לה בחיים שלי ואת הרצון שלי לקרב כמה שיותר אנשים לתחום. אני מודעת לרתיעה שיש לילדים ולמבוגרים ממוזיאונים, ומההרגשה שהם לא "מבינים באמנות", ומקווה שמי שיקרא את הפוסטים שלי יבין שאין דבר כזה "לא מבין כלום באמנות". 

אני מאוד אוהבת את האתר ואת דרך הכתיבה של תמר. תמיד מעניין, מקורי, מחכים ועם המון ערך.

בטוחה שההמלצות שלה יתבררו כשוות ביותר.

תמר היא גם אומנית מוכשרת, "גנבתי" לה תמונה של יצירה מהאתר שלה. עוד יצירות רבות מופיעות שם. כדאי להציץ.

יצירה של תמר

אוכל, קדימה אוכל

בדומה לפוסט ההמלצות שלי על המסעדות בגליל המערבי, גם לתמר לא היו תמונות מכל המסעדות.

אולי עם הזמן יהיו.

אם אתם מגיעים לאחת מהן וצילמתם, מוזמנים לשלוח אלי ואצרף. (עם קרדיט כמובן!)

1. מסעדת השף "אסתר"

יש לה חניה צמודה בחצר המסעדה. מסעדה מעולה עם תפריט עסקי משתלם בצהריים.

מתוך דף הבית של המסעדה:

"מסעדת אסתר היא מסעדה עם מורשת שהתחילה בבית הוריי, שלימדו אותי ונטעו בי את האהבה הרבה לאוכל ולחומרי גלם, כאשר המטבח היה במרכז הבית.

הדרך התחילה מהבית, משם למסעדת קלודין המיתולוגית ועד לציוני דרך נוספים במטבחים באירופה. כל אלה הביאו אותי להקמת המסעדה, הקרויה על שם אשתי האהובה אסתר,שהיא יד ימיני. אסתר הפכה ברבות השנים למוסד קולינרי שבו מתארחים אורחים מהארץ והעולם כבר 12 שנה.

השדות מסביב למסעדה הם חלק ניכר ומורגש בתפריט שלנו, החל ממשפחת סוריאנו, משפחת אלגזי ומשפחת כהן ושאר המגדלים סביב יהוד, מהם אנו מביאים את הסחורה הטרייה למסעדה מדי יום.

במטבח שלי חומרי הגלם נפגשים עם הטכניקות הצרפתיות והאיטלקיות יחד עם הקלאסיקה ישר לצלחת."

איציק בר סימן טוב

תכלס

כתובת: דרך העצמאות 8 (בחצר), יהוד

טל: 03-6325852

שעות פעילות

א' – ה': 12:00-22:45

עסקיות א'-ה' 12:00 עד השעה 17:30. יש להגיע עד 17:15
יום ו': 08:00-22:45 (סגורים ב15:30-17:45)
עסקיות ו' 12:30 עד השעה 15:30
שבת: 10:00-15:45
ארוחות בוקר 10:00 עד השעה 12:00
תפריט צהריים שבת 12:00 עד השעה 15:45

יש להם אתר וגם דף פייסבוק.

2. טאטי לופט

סניף גדול של מסעדת טאטי הוותיקה מגבעתיים. למקום יש גם בייקרי שבו ניתן לקנות סנדוויצ'ים, קפה, מאפים ועוגות ולשבת במקום  או לקחת ב take a way.

מתוך אתר המסעדה:

אנחנו טאטי ביסטרו, טאטי מאפיה וטאטי לופט.

אנחנו אוהבי אוכל טוב וארוחות מפנקות.

אנחנו אופי לחם ארטיזני ומאפים בעלי השראה.

אנחנו איכות ומצוינות, טרי מהתנור.

אנחנו הנאה ושלווה, נוחיות ונעימות.

אנחנו סיפורים עם חברים.

אנחנו בוקר קפה וקרואסון.

אנחנו צהריים עם משפחה וקולגות.

אנחנו ארוחת ערב לכל אירוע.

אנחנו צוות,

אנחנו משפחה וחברים,

אנחנו טאטי.

תמיד לשירותכם.

טאטי לופט נוסד ב 2008 ומציע מגוון רחב של חוויות קולינאריות לכל גיל ולכל אירוע. במטבחי טאטי, האוכל מיוצר טרי מידי יום ביומו ע"י צוות טאטי. האוכל שלנו הוא ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל ואנו בודקים וטועמים כל דבר היוצא ממטבחינו.

טאטי יהוד (לופט) הוא שלב בהתפתחות הטבעית של טאטי גבעתיים. ממוקם בהאנגר ענק באזור התעשייה של יהוד, טאטי לופט הוא מקום חי ותוסס. הוא עדיין ממשיך את הספור של חום, אכפתיות, מצוינות, אוכל טוב, אלכוהול משובח ומעבר לכל כיף ואיכות להנאה מושלמת. עם הבר הפתוח והידידותי, פוקצ'ה חמה מהתנור, עיצוב ואוירת ניו-יורק, טאטי לופט הוא המקום המושלם ל"בזבז" זמן איכות עם חברים, מכרים ומשפחה.

נראה כי בהחלט שווה ל"בזבז" שם כמה שעות!!

תכלס

כתובת: טאטי לופט אברהם גירון 3, א.ת. יהוד

טלפון: 03-5392500

שעות פתיחה: א- ו 08:00-24:00 שבת 10:00-24:00

*ארוחת בוקר מוגשת עד השעה 11:45 

זה האתר שלהם, וזה דף הפייסבוק

3. בית קפה "לחם יין"

גם לו יש מאפייה צמודה שבה מכינים לחמים, עוגות ועוד הרבה דברים טעימים.

וככה הם מספרים על עצמם באתר:

"לחם יין" נפתחה ב-1999 ומאז ועד היום המסעדה הפכה לשם דבר באזור בקעת אונו ומחוצה לו.

מייסדות המקום, רונה פרדיס ודגנית עמיחי הביאו את בשורת הביסטרו לפריפריה, חוויה קולינרית מוקפדת, מלאת חן וטעמים ייחודיים.

עם הכניסה למסעדה תעטוף אתכם אווירת ביסטרו נוסח ניו-יורקי, תאורה שיוצרת אווירה חמה לצד עיצוב מוקפד בעל חזות מרשימה. אלו מתכתבים עם הרחבה לישיבה בחוץ בה שזורים עציצים גדולים מלאי פריחה צבעונית.

תפריט המסעדה מתעדכן מידיי עונה ומוכנסות אליו מנות חדשות ומרעננות.

בצמוד למסעדה נמצאת הבייקרי. בבייקרי נפגוש מידיי בוקר קפה, מאפים טריים, לחמים, עוגות, עוגיות, קישים, פסטות תוצרת בית וכמובן הגלידה הטרייה שמיוצרת במקום.

תכלס

כתובת: דרך החורש 4, קריית הסביונים, יהוד-מונוסון

טלפון:  072-3971-550

שעות פעילות המסעדה:

ימים א'-ה', 09:00-23:00
יום ו', 08:00-23:00
יום ש', 12:00-23:00


שעות פעילות הבייקרי:
ימים א'-ה', 07:00-20:00
יום ו', 07:00-15:30

זה האתר, וזה דף הפייסבוק.

קריית אונו על המפה!

תמר טוענת כי גם בקריית אונו יש מה לאכול, וברמה הגבוהה ביותר.

1. Kisu

מסעדה אסייתית מאוד אהובה בשם Kisu  אחותה הצעירה של מסעדת Nooch   ברמת השרון (כיום הן חולקות את אותו תפריט).

הפעם אפילו יש תמונות. כנראה זאת אחת האהובות עליה במיוחד.

מהאתר של המסעדה:

מסעדה אסייתית עדכנית, שילוב בין אוכל אסייתי מסורתי לבר קוקטיילים חדשני.
מקום צעיר עם אוירה ייחודית שבאים לאכול ולבלות בו עם המשפחה והחברים.
בין אם זה דייט על הבר, מפגש עם חברים סביב שולחן במרפסת, או סתם חשק לסושי איכותי,
קיסו הוא בהחלט המקום האידיאלי לכך​.

תכלס

כתובת: דרך רפאל איתן 1, קריית אונו

טלפון: 03-7501111

שעות פתיחה:  פתוחים 7 ימים בשבוע בשעות 12:00-00:00.
הנחת צהרים של 15% תינתן בימי חול א-ה, בין 12:00-17:00.

האתר שלהם, ודף הפייסבוק.

מסעדת קיסו קריית אונו , כל התמונות קרדיט לתמר גרינברג הלפמן

עוד כמה בתי קפה חמודים באזור

קפה סיגל – קפה שכונתי צנוע עם מאפייה ברחוב ההגנה 7 קריית אונו.

קפה ניס – מרכז מסחרי רימון, המעגל 58, קריית אונו

קפה זליג – קניון קריית אונו שלמה המלך 37

 

גם לכם יש המלצות?

מחכה לשמוע את המלצות שלכם ולעזור להפיץ אותם לעולם, ובעיקר לאלה שלא מהאזור הפרטי שלכם אבל התגלגלו אליו ומחפשים מה לאכול, מה לעשות, ומה הכי שווה בו.

אין על המלצות של מקומיים. 

בטוחה שאגיע לבדוק את ההמלצות של תמר.

נהייתי רעבה!!!

עוד המלצות מקומיות

6 תגובות
  1. תמרית הגב

    איזה כיף להיות סנונית ראשונה במייזם החדש, המקורי והנדרש (לדעתי) של המלצות ממקומיים. מקווה שאנשים אכן ייעזרו בהמלצות. יישר כוח ואת מוזמנת תמיד לבוא לבדוק.

    • עינת הרשקו הגב

      תודה תמר. כייף לפתוח איתך. בטוחה שההמלצות שלך מעולות אבל בהחלט אבוא לביקורת…

  2. מלי הגב

    איזה המלצות שוות. יש שם גם את הבורקס הכי טעים ומקורי. תכננתי להגיע בשבילו. עכשיו יש עוד סיבות.

  3. ניני אטלס הגב

    כל כך קרוב אלי, ולא ידעתי. נמצא זמן לדגום. תודות על ההמלצות

השארת תגובה