סדנת בישול ואירוח מפנק - "בית אלפראשה" - מלון בוטיק בעכו העתיקה
לאחרונה, עם שוך הקורונה, הוזמנתי להשתתף בסדנת בישול ערבי במלון בוטיק בעכו.
עכו בעיני היא סוג של יהלום.
קיימת אלפי שנים, מרהיבה ובעלת מאפיינים ייחודיים אשר הופכים אותה למבוקשת.
אבל עם זאת, זקוקה לליטוש בכדי שנוכל ליהנות מזיווה עד הסוף.
וזה בדיוק מה שקורה בה בשנים האחרונות.
מגיעים אליה בדיוק אלה שיודעים לראות את הפוטנציאל הענקי שבה ולהפוך אותו לאט אט ובעדינות ליהלום מלוטש ומנצנץ.
זה נהדר.
ומה שעוד יותר יפה בתהליך הליטוש וההברקה הזה, הוא שאותם מגלי עכו, משכילים לעשות זאת בשיתוף עם המשאבים הטבעיים או "חומרי הגלם", דהיינו התושבים, המבנים, התשתיות והאוצרות הקדומים שבעיר.
תוסיפו לזה את הגורמים העירוניים שעובדים ללא הרף על פיתוח העיר.
משקיעים בתיירות, בתושבים, בניקיון – והנה מתכון מנצח להפיכת עכו ליהלום הכי מלוטש בבורסת הערים הישראליות.





השיטה בה כולם מרוויחים
בהיותי שכנה של העיר, ומתעניינת סדרתית בתיירות וביופי העכואי, השתתפתי פעמים רבות בסיורים שונים ברחבי העיר.
אחד הדברים שהבנתי באותם סיורים, הוא שלאורך השנים מגיעים לעכו כל מני אנשי חזון ועשייה.
הם מתאהבים בעיר ובונים בה אתרי תיירות, מלונות, צימרים, גלריות מסעדות ושאר פינוקים.
ואחד הדברים החשובים ביותר שחוזרים שוב ושוב הוא הרצון העז של אותם בעלי אמצעים וחזון לשתף ביוזמות שלהם את התושבים המקומיים.
כך נוצר מצב של WIN – WIN – WIN.
היזמים משקיעים ובונים, המקומיים מעורבים ושותפים, והתיירים והמבקרים זוכים לאתרים מפנקים, מעוצבים ויפים, עם ערך מוסף של חברות, אחווה, תרבות, היסטוריה, הכרות עם המקומיים ורב תרבותיות כהלכתה.
זהו פורמט מנצח שקיים בהרבה מהמקומות השווים ביותר בעיר העתיקה והמרגשת הזאת.

מלון בוטיק בעכו - "בית אלפראשה" - קסם בלב העיר העתיקה
קטי ראף ובעלה התאהבו בעכו כבר מזמן.
הם בכלל באו ממרכז הארץ אבל ראו כי טוב וקנו נכס בעיר. לאחר כמה שנים וביקורים הבינו בני הזוג שבשביל למצות את החוויה העכאוית הם צריכים להקים משהו שיאפשר להם חיבור עם אנשים ובעיקר עם התושבים המקומיים.


קטי ראף:
היוזמה שלנו מבוססת על שני רעיונות עיקריים:
ראשית, להעצים את הנשים המקומיות בעכו, שרובן עקרות בית, לתת להן מקום עבודה במשהו שהן אוהבות ויודעות לעשות, לבשל.
שנית, זה מקום מושלם לבלות כמה שעות עם מקומית, להכיר אותה, לשמוע סיפורים על חייה ועל עכו.
We feel the true jewels of Akko are her people.
זוהי דרך נהדרת לשתי תרבויות להיפגש וללמוד זו על זו.
בנוסף, אכפת לנו מאוד מעכו ומתושביה, בית אלפרשה גאה לתמוך בקבוצת כדורגל משער שיויונה, קבוצה מעורבת ערבים ויהודים, המלמדת ילדים מרקע מוחלש על ספורט. הם גם עוזרים בעבודתם ובהתנהגותם בבית הספר בבית הספר ובבית.

אז הם מצאו את הבית העתיק והקסום הזה, שיפצו ושיחזרו אותו וכיום הוא ממש יהלום.
מלון בוטיק עם שני חדרי אירוח מעוצבים ומזמינים, לובי נעים וגג עם תצפית לים.
אבל מה שמייחד בעיני את מלון הבוטיק "בית אלפראשה" בעכו – הוא המטבח.
אוכל תמיד מחבר בין לבבות.
המטבח עוצב במיוחד לצורך סדנאות בישול של אוכל ערבי, אותנטי ומקומי שמועברות על ידי נשים עכאויות מקומיות ושורשיות לאורחים שמגיעים לעיר.
הוזמנתי להשתתף בסדנה כזאת ויצאתי מוקסמת.
עזבו רגע את האוכל, תכף נגיע אליו.
האווירה, השיתוף, הכבוד ההדדי, הפשטות שבה כולנו יכולים, ובקלות, לחיות יחד, להעשיר ללמוד, לפתח אחד את השני, זה העיקר פה.
וזה נעשה בצורה מרגשת ממש.



מלון בוטיק בעכו - אירוח עם ערך מוסף
בתוך הסמטאות העתיקות חבוי מלון הבוטיק "בית אלפראשה".
המלון הוא למעשה מבנה אבן עתיק ומרשים, ששופץ ושוחזר בצורה נהדרת, והפך למקום אירוח עם אווירה חמה והמון סטייל על ידי המעצבת מיכל מטלון.
בקומת הכניסה – לובי חמים ונעים, מעוצב כמו סלון ביתי, מזמין לשבת להירגע ולנוח.
יש מטבחון קטן עם מכונת קפה, ספות נוחות והמון פרטי עיצוב אותנטיים ויפים. יש גם ויטרינות עם יצירות אומנות וכלי בית למכירה.
הכל עם ערך מוסף – קערות קטנות שמיוצרות בפנימייה לילדים בסיכון ומבוגרים עם צרכים מיוחדים, כוסות שעצבה הזמרת מירה עווד – עם מסר של שלום ודו קיום וכיוצא בזה.
בעתיד מתוכננות בלובי גם מדיטציות עם קערות טיבטיות אחת לשבוע, תמורת תשלום בהתנדבות (מינימום של 30 ₪), שיועבר כתרומה למקלט הנשים נגד אלימות בעכו.
טיול חינמי במבוך הסמטאות בעכו, אחת לחודש בליל ירח מלא.
מתוכננים גם אירועי אירוח מוזיקאים מקומיים ומפגשי תרבות אחרים, ברגע שנהלי הקורונה יאפשרו.
מלבד הלובי המזמין, בקומת הכניסה יש מטבח שעוצב ונבנה במיוחד לסדנאות הבישול שנערכות בו.
שולחן גדול בצורת "ח" ומולו עמדת בישול והדגמה מצוידת לעילא.
הכל בשביל שניתן יהיה לייצר חוויה בלתי נשכחת לאורחים, ובכדי לייצר את אותו קשר בלתי אמצעי שקטי ובעלי "בית אלפראשה" רוצים ליצור בין האורחים המגיעים לעכו לבין התושבים המקומיים בה.
תכף אספר לכם על הסדנא, לפני כן נמשיך לטייל במלון.
"בית אלפראשה" - הסוויטות
במלון הבוטיק בקומה השנייה, יש שתי סוויטות לינה ואירוח חדשות ומפנקות.
אלו הן סוויטת "שמים" וסוויטת "ים".
שתיהן מעוצבות בגוונים כחולים ומרגיעים, מאובזרות בכל מה שצריך לחופשה נעימה ומפנקת.
מטבחון קטן עם מקרר ומכונת קפה, טלוויזיה, מצעים נעימים ואפילו שש בש.
חדר אחד מתאים לזוג עם ילד אחד, והשני מתאים לזוג +2.
רוצים חדר – כנסו לפה ותזמינו.
בטוחה שתהינו למרות שלא ישנתי שם בעצמי (לצערי).




"בית אלפראשה" - הגג
עוד כמה מדרגות ואנחנו בגג.
איזה יופי של מקום.
אומנם הנוף מעט מופרע עם תפאורה אופנית לערים מסוג זה, גגות אחרים, מזגנים ומחסנים.
ועדיין, הים, הבריזה והשקט לגמרי עושים את העבודה.
בגג יש ספות ושולחנות, וגם אפשרות לאירוח אירועים קטנים וחגיגות ברוח ימי הקורונה, ובכלל.
וכמובן, הנוף לים והאווירה שווים כל מדרגה שתעלו כדי להגיע לשם.
כוס קפה בשעות אחר הצהרים על גג כזה וגם אתם הופכים למכורי עכו.





סדנת בישול אוכל ערבי ב"בית אלפראשה"
הגעתי לעיקר, לשם כך התכנסנו, לא כן?
אבל לפני שמבשלים, צריך מצרכים.
יצאנו לסיור קטן בשוק עכו הסמוך כדי להשלים עוד כמה מצרכים טריים ולראות איפה המקומיים קונים את חומרי הגלם לבישולים שלהם.
על השוק בעכו כבר כתבתי בפוסט "עכו – עתיקה ומתחדשת", ואדגיש שוב שלמרות תנופת הפיתוח בעכו, מה שמקסים בשוק הזה הוא השמירה על האותנטיות ועל מטרתו המקורית- שוק לקניית חומרי גלם לבישול וכל הקשור – כלים, תבלינים, אבזרים וכו.
פגשנו סוחרים שמתים כבר לחזור לעבוד במלוא המרץ, כמו לפני כל הסגרים ומגבלות הקורונה.
הבנו איפה הכי כדאי לקנות את הדגים הטריים שכרגע יצאו מהים, את הקפה המשובח, התבלינים והתופינים.
אז, בידיים מלאות ובמצלמה עמוסת תמונות חזרנו ל"בית אלפראשה" לסדנא עצמה.
מנאר הובילה אותה בנעימות ובהסברים רבים ומפורטים.
יאמר לזכותה שהיתה סבלנית מאין כמוה לקבוצת בלוגריות שהתמקדו יותר בלצלם ולתעד, ופחות בללכלך את הידיים בבישולים.
אולי גם זאת השפעה של הקורונה – לכולם כבר נמאס לבשל אז עד שיש אפשרות שמישהו אחר יעשה זאת בשבילנו…. ועוד איזה מישהו…
התרבות הערבית בנויה על בישול ביתי ובכמויות. וכמובן גם על אירוח והכנסת אורחים.
שמענו סיפורים על אורחות החיים בעיר, על מנהגים ועל התרבות הכל כך מחממת לב של נתינה וכיבוד הזולת.









מה מבשלים
הסדנא מבוססת על הכנת שני סוגי סלטים לפי ההיצע העונתי, מנה עיקרית, מרק, קינוח, וקופסת חמוצים שכל משתתף מכין ולוקח איתו הביתה.
אנחנו הכנו סלט מקולרבי, תפוחי עץ ופומלה, סלט ירקות עם טאץ' ייחודי, פטאייר ממולא בתרד או בגבינה, ספיחה – מעין פיתה עם בשר, מרק עדשים ומלבי לקינוח.
כדי שלא נתאמץ לרשום את כל המתכונים גם קיבלנו ברקוד לסריקה ובו קובץ עם כל המתכונים כבר מוכנים – רק תסרקו ותתחילו לבשל גם בבית.
כל מנה שהוכנה בידי מנאר והמשתתפות, נטרפה מיד.
המחמאות זרמו, ובקבוצת הווצאפ של הסיור עדיין יש דיונים ורשמים על מה כל אחת הכינה בביתה.
ההסברים, המאכלים, והסיפורים שמסביב יוצרים את הקשר הכל כך מתבקש הזה בין אנשים.








עוד קצת פרטים על סדנאות הבישול:
כרגע הן פתוחות לקבוצות אורגנית – מינימום 10 משתתפים, מקסימום 22.
בהמשך, יהיו גם סדנאות שפתוחות להרשמה גם לבודדים (דהיינו – קבוצה מעורבת של תיירים שנרשמים).
וגם ערבי eat with – בהם נפגשים לארוחה מוכנה ושמיעת סיפורים מקומיים.
בסדנאות מכינים יחד 2 סלטים, מרק, קינוח, מנה עיקרית וקופסת חמוצים לקחת הביתה.
יש מבחר רחב של מנות עיקריות לבחירה ושאר התפריט הוא עונתי.
העלות – 300 ₪ לאדם.



עוד רעיונות לבילוי בעכו
עכו – תמיד מרגשת
היהלום העכואי ממשיך בתהליך הליטוש.
כל יום עוד משוה חדש צץ, וכבר יש לי עוד תכוניות לביקורים נוספים בעיר הכל כך מרגשת הזאת.
כל פעם מגלה קסמים נוספים וחווה עוד חוויות מקומיות.
בינתיים מוזמים לקרוא את כל מה שכתבתי על עכו עד כה:

וגם את הרשמים של השותפות שלי ליום המיוחד במלון הבוטיק בעכו "בית אלפראשה":
מלי אברמוביץ' – אוכל, נשים וחיים משותפים.
מיכל בן ארי מנור- חופשה בעכו – מלכת תרבויות הים התיכון
ותודה לשילה בראון על הארגון ולמיכל בן ארי מנור על ההזמנה לסדנא ולבילוי המשותף.
פוסט מקסים, כתבת כל כך יפה, עכו מבחינתנו היא סוג של קפיצה לחו"ל, מפתיעה אותנו מחדש כל פעם. היזמים עושים טוב לעיר, נקווה שיגיעו עוד כאלה.
תודה שרי. זה באמת חו"ל, במיוחד לרחוקים.
מדויק! עכו היא יהלום! מגיע לה להתגלות. איזה כייף שנפתחים בה כאלה מקומות שיקיים! היטבת לתאר והיה כייף להיפגש.
תודה. נהנתי מאוד להפגש בכזה מקום.
פוסט מדהים. בא לי להזמין חדר☺
תודה. תזמיני חדר, בטוחה שתהני. מקום משגע