טיסה לקזבלנקה Casablanca
התחלנו את הטיול במרוקו בקזבלנקה, אליה הגענו אחרי טיסה ישירה מישראל של חברת Royal Air Maroc.
הטיסה מישראל לקזבלנקה עורכת כ 6 שעות והטיסה שלנו יצאה בשמונה בוקר, משמע לילה עם מעט מאוד שעות שינה, כך שהיינו די עייפים ורעבים. התחנה הראשונה הייתה מסעדה בטיילת "לה קורניש" שעל חוף האוקיאנוס.
אבל עוד רגע לפני, כמה מילים על קזבלנקה ומה רואים בה.

תוכן עניינים
חפשו טיסה למרוקו
קאזה בלנקה, העיר הלבנה בספרדית
קזבלנקה נחשבת עיר יחסית מודרנית ופחות כעיר מרוקנית טיפוסית. זוהי העיר הגדולה ביותר במרוקו (מתגוררים בה כארבעה מיליון תושבים, כולל מהגרים רבים ממדינות אפריקה השונות) והשנייה בגודלה בצפון אפריקה, אחרי קהיר.
לעיר קזבלנקה שני חלקים:
העיר העתיקה – הקסבה ("המדינה") של העיר ובה שווקים, בתי קפה ומסעדות ובקצה שלה מבצר המשקיף על האוקיאנוס האטלנטי.
העיר החדשה – וייל נובל (ville nouvelle) בה תמצאו שדרות רחבות, בתי עשירים ענקיים וסגנון בניה צרפתי בעקבות כיבושה בתחילת המאה ה 20 והשליטה הצרפתית בה עד לעצמאות מרוקו בשנת 1956.
מבחינה תיירותית יש לקזבלנקה כמה אתרי חובה לביקור, בראשם מסגד חסן השני ו"המדינה" והשוק בעיר העתיקה.


טיילת "לה קורניש" (La Cornich)
משדה התעופה נסענו ישירות לטיילת קורניש שעל שפת האוקיאנוס למלא את הבטן ולנשום אוויר ים וחופש.
מדובר בטיילת יפה וארוכה, שהיא חלק משכונת עין דיאב (Ain Diab) היוקרתית והיא פופולרית בקרב הבליינים האופנתיים שמגיעים לאזור להשתזף ולגלוש.
בשעות היום תוכלו ליהנות מטיול רגוע, ישיבה בחופים ובבתי הקפה ובשעות הלילה זה המקום למצוא בו מועדונים, ברים ומסיבות.
אנחנו הספקנו רק לטעום מהטיילת היפה, לאכול ארוחת צהרים במסעדה תיירותית ולא מאוד מרגשת ולצפות במעט מהחומות והנופים של אזור החוף.



כיכר מוחמד ה-5
כיכר מוחמד ה-5 היא הכיכר המרכזית של קזבלנקה ממנה מסתעפים רחובותיה הראשיים והיא מוקפת בגנים ובמוסדות החשובים של העיר. במרכז הכיכר ניצבת מזרקה מפוארת, וגם אייקון אינסטגרמי בדמות הכיתוב הצבעוני "WECASABLANCA" שמחייב כמה תמונות.
סביב הכיכר המרכזית נבנו רוב מבני הציבור החשובים- בית העירייה, בניין הדואר הראשי, בית המשפט, הקונסוליה הצרפתית, סניף הבנק המרכזי של מרוקו וכדומה.
הכיכר, כמו מרבית הכיכרות האירופאיות עמוסה ביונים, וכמובן שניתן לקנות גרעינים להאכיל אותן או להביא אתכם פרורים של לחם או חטיפים.


בית הכנסת בית-אל (Temple Beth-El)
בית הכנסת בית אל הוא בית הכנסת המרכזי של יהודי קזבלנקה והוא פעיל ופתוח לביקור ותפילה מידי יום. לא ממש ברור כמה יהודים עדיין מתגוררים בעיר ויש הרבה גרסאות למספרם. לנו נאמר שכיום מתגוררים בה אלפים בודדים של יהודים, הרבה מהם מבוגרים שחיים בבית אבות בעיר ואחרים מתגוררים בשכונות העשירות של העיר.
בית הכנסת נבנה במחצית הראשונה של המאה ה-20, ולאחר מכן הועבר מהמלאח (הרובע היודי של העיר) אל העיר החדשה ואף שופץ. בית הכנסת המחודש והמשופץ נחנך בשנת 2016 בטקס מרגש בנוכחות מלך מרוקו ששומר על קשרים טובים מאוד עם הקהילה היהודית בעיר.
נכנסנו לביקור קצר כולל אמירת קדיש מרגשת בבית הכנסת המרשים עד מאוד, ובו הרבה גילופי עץ, ויטראז'ים בחלונות ונברשות גדולות.





ארמון המלך
כמעט בכל עיר בה ביקרנו בטיול שמענו שיש בה ארמון של המלך. לא ניתן להיכנס לביקור בארמונות אלא רק לראותם מבחוץ, די מרחוק ולא ממש רואים הרבה.
בקזבלנקה ישנו גם אחד מארמונותיו של המלך. ניתן לעמוד ברחבה שמול השער, להתרשם מבחוץ ולצלם את הארמון מרחוק ואת השומרים שבכניסה. אם אתם בטיול פרטי וזה תלוי בכם, לא הייתי מתאמצת להגיע לשם.



מסגד חסן ה – 2 (Hassan II Mosque)
לדעתי זהו אתר חובה לביקור בקזבלנקה.
כבר מבחוץ ניתן לראות את השטח הענק ואת המגדל הגבוה של המסגד הזה, שהוא אחד הגדולים והמרשימים בעולם כולו.
מסגד חסן השני הוא המסגד הגדול ביותר במרוקו והשלישי בגודלו בעולם אחרי המסגדים במכה ובמדינה, והוא גם היחיד בעולם שחלקו בנוי מעל הים.
בראש המינרט (סוג של צריח, חלק אדריכלי בולט של המסגד המוסלמי) הבנוי בסגנון אנדלוסי והמתנשא לגובה 210 מ' ובראשו קרן לייזר המראה את הכיוון התפילה -למכה.
אולם התפילה משתרע על פני שטח של 20,000 מ"ר ויכול להכיל עד 25,000 מתפללים, ובחצר המסגד יכולים להתפלל עוד כ 120,000 איש.




2,500 אומנים ועוד 10,000 פועלים עמלו במשך שש שנים על בניית המסגד, כדי להגשים את חלומו של המלך לבנות מסגד מעל הים ובכך לקיים פסוק מהקוראן: "יהא כיסא כבודו על המים."
הכל במסגד הזה מפואר ומרשים (טוב, נו, חוץ מהשירותים שהם בסגנון בול קליעה…) והוא נראה כמקדש תפילה מעוצב לעילה.
גג אולם התפילה הענק נפתח בלחיצת כפתור ומאפשר כניסת אור ואוויר טבעי, המבנה עשוי שיש מבהיק ועמוס קישוטים מסורתיים ונברשות ענק משתלשלות מהתקרה.
בקומת המרתף ישנו חמאם מעוטר באריחים ופסיפסים בו נהוג לערוך את טקס הטהרה – שטיפת הידיים והגוף לפני התפילה. כשאנחנו ביקרנו בו הוא לא היה פעיל, אבל הוא מאוד מרשים ויפה.
הכניסה למסגד בתשלום ונערך בו סיור מודרך באנגלית עם הסברים על המבנה, החומרים המתקדמים שנעשה בהם שימוש בבניה ובעיצוב, המוטיבים המסורתיים וכל הקשור. גם אם לא תקשיבו לכל ההסברים, אני מאמינה שתצאו ממנו נפעמים כמו כל שאר המבקרים במסגד הענק והמרשים הזה.
המסגד ממוקם בשדרת סידי מוחמד בן עבדאללה (Boulevard Sidi Mohammed Ben Abdallah)
כרטיס כניסה עולה 130 דירהם לאדם.




הזמינו כרטיסים לביקור מודרך במסגד
ה"מדינה" של קזבלנקה העיר העתיקה - שוק אל מדינה במרכז העיר
החלק שהכי אהבתי בקזבלנקה היה הסיבוב בסמטאות השוק. כבר מחלונות האוטובוס בדרך אליו ראיתי שכל האזור מלא בגרפיטי וציורי קיר שתמיד עדיפים עלי מעוד כפתן או קומקום. לכן מיד שכשנכסנו אליו ברחנו מהרחוב הראשי לסמטאות הצדדיות. מה שהקסים אותי בשוק הזה הוא האותנטיות שבחלקיו הפחות מתויירים. הוא עדיין השוק של המקומיים גם עבור קניית מוצרי המזון וגם בדוכנים של מוצרי "שוק פשפשים" על הרצפה.





כשמתרחקים קצת מהרחובות הראשיים של השוק מוצאים סמטאות שחלקן חצי מפורקות, עמוסות בדוכנים קטנים של מוצרי שוק מכל הסוגים עם ריחות ולכלוך בהתאם, ילדים מתרוצצים בין הבתים ובעיקר המון אומנות רחוב מקסימה.
חוץ מזה תוכלו לראות בשוק דוכנים של בעלי מלאכה מכל מני סוגים ואת החנויות והדוכנים המאפיינים את השווקים במרוקו – טאג'ין וכלי קרמיקה, בגדים, מוצרי עור, כלי בית ותבלינים.





למטייל העצמאי - סיור באתרים המרכזיים של קזבלנקה
כפי שאמרתי בפוסט טיול במרוקו – כדאי מאוד לערוך במרוקו סיורים מודרכים שיספקו לכם רקע והסברים על האתרים אליהם הגעתם.
גם אם אתם מטיילים באופן עצמאי, אני חושבת שכדאי מאוד להיעזר במדריכים מקומיים ולערוך סיורים מודרכים.
עוד המלצות שמצאתי על קזבלנקה אך לא ביקרתי בהם:
מוזיאון יהדות מרוקו (Museum of Moroccan Judaism)
המוזיאון מספר את ההיסטוריה של הקהילה היהודית במרוקו והוא היחיד ברחבי העולם הערבי שעוסק ביהדות.
המוזיאון נמצא בשכונת אואזיס בבניין משנת 1948 ששימש כבית יתומים יהודי, בו התגוררו ילדים ובני נוער יהודים.
במוזיאון חדרי התערוכה שמכילים חפצים המתמקדים בחיי הדת, המשפחה, ובתי הכנסת המרוקאים, חפצי אומנות וכלים יהודיים, ציורים, תצלומים ופסלים של יהדות מרוקו.

"קניון מרוקו" (morocco mall)
קניון מערבי וגדול עם המון מותגים בינלאומיים במחירים לא זולים. הקניון נחשב לגדול ביותר באפריקה כולה, ויש בו גם אקווריום , קולנוע, קומת אוכל ומופעים של מזרקות.
כתובת: Angle Boulevard Sidi Abderrahmane, Bd de Biarritz
לינה בקזבלנקה - בתי מלון מומלצים בקזבלנקה
אנחנו התארחנו במלון מודרני יחסית Hôtel Farah Casablanca שמדורג 5 כוכבים והוא היה נקי ונוח, אם כי לא ממש תואם את מה שאנחנו מצפים מחמישה כוכבים.
אבל הוא גם לא יקר, אז בסופו של דבר ניתן לומר כי התמורה לכסף הולמת בהחלט.
Hôtel Farah Casablanca
בלב קזבלנקה, במרחק של 5 דקות נסיעה ממסגד חסן השני
מלון נעים ונוח שמפסק תמורה מעולה לכסף. ממקום במרכז, יש אפשרות לארוחת בוקר וערב ויש גם ספא עם בריכת שחייה מקורה (סגורה) ומועדון כושר.
כל חדרי האירוח מאובזרים היטב וכוללים גישה לאינטרנט, טלוויזיה בכבלים/לוויין וחדרי רחצה פרטיים עם מייבש שיער ומוצרי טיפוח ללא תשלום.
דירוג האורחים:





עוד מלונות מומלצים בקזבלנקה
Barceló Anfa Casablanca
מלון מעולה מרשת Barceló
מלון ברסלו אנפה קזבלנקה הוא מלון יחסית חדש וכולל מסעדה, חניה פרטית חינם, בריכת שחייה חיצונית ומרכז כושר. החדרים גדולים ומרווחים, חלקם עם מרפסת וחלקם עם נוף לבריכה.
דירוג האורחים:
Casablanca Marriott Hotel
במרכז העיר קזבלנקה
מלון קזבלנקה מריוט נמצא במרחק הליכה מהמדינה העתיקה והשוק המרכזי. חדרים מאובזרים ונוחים, נקי ונוח.
דירוג האורחים:
Ryad 91
מיקום מעולה וצוות נהדר
נמצא במיקום מעולה ברובע סידי בליאוט בקזבלנקה, הריאד כולל מסעדה והוא קרוב למספר אטרקציות ידועות.
כל היחידות בריאד 91 כוללות חדר רחצה פרטי עם מקלחת ומוצרי טיפוח ללא תשלום, טלוויזיה בעלת מסך שטוח ומיזוג אוויר, ובחלק מהחדרים יש גם מרפסת.
ארוחת בוקר קונטיננטלית זמינה מדי יום.
דירוג האורחים:
Riad TANJIL
ריאד מקסים קרוב מאוד לשדה התעופה
הריאד הזה מעולה למי שצריך להגיע אל או מ- שדה התעופה של קזבלנקה ולא רוצה להיכנס למרכז העיר. הוא נמצא כ- 6 ק"מ משדה התעופה, ויש בו בריכת שחייה חיצונית, חניה פרטית ללא תשלום, טרקלין משותף וגינה. ה-Raid TANJIL ממוקם באזור כפרי.
חדרים הממוזגים מספקים נוף לגן וכוללים אינטרנט אלחוטי חינם.
דירוג האורחים:
לפרטים נוספים והזמנה בטוחה:
השאירו פרטים ונחזור אליכם להתאמת ביטוח נסיעות לחו"ל.