אילת של האילתיים, איזה כייף לגלות את העיר הזאת מבפנים.
את התושבים, את המקומות שבהם המקומיים אוכלים, מבלים, קונים דברים טובים הביתה.
כמו רובנו, הייתי בעיר הזאת המון פעמים, תמיד נשארתי במלון או מקסימום באזור הטיילת. זה כמובן לא מקרי. יש כוחות גדולים ורבים שעושים הכל כדי שנשאר שם, בתוך ה"הכל כלול", ואם כבר יצאנו ממנו, אז מקסימום לטיילת, לחוף הים ולקניונים.
מטרתם הברורה היא ששם נבזבז את הכסף שלנו, וזה לא פסול, אבל קצת משעמם.

מגלה את אילת מחדש
כשהילדים היו קטנים, נסענו הרבה לאילת. כמעט תמיד לאותו מלון הכל כולל הכל, שנמצא במרחק הליכה ממועדון צלילה.
ככה העברנו את החופשה במלון, ומקסימום יצאנו לטיילת לקנות להם איזה מתנה ולעשות צמות.
אחר כך, יצאתי לסמינר בעיר במסגרת הלימודים לתואר שני בתיירות. אז התחלתי להבין את הקונפליקטים והמורכבות של עיר שמבוססת על תיירות אבל גם יש בה תושבים, מקומיים, שהולכים בבוקר לעבודה, מגדלים משפחות ומנסים לחיות לצד החגיגה מסביב לשעון של התיירים הרבים.
אילת היא מעבדה מרתקת לחקר התיירות, אבל נעזוב את זה כרגע.

ככה זה נראה פעם… רובצים ואוכלים


הפעם באתי לחוות את העיר של המקומיים, האילתיים.
ובשביל זה, דבר ראשון כדאי ללון מחוץ ל"גטו" התיירותי שעל חוף הים.
אבל עוד רגע לפני, כדי להגיע לאילת יש דרך ארוכה, במיוחד למי שבא מהצפון הרחוק.
אז יש לי המלצות לשלוש נקודות עצירה ממש שוות, מכיוונים שונים, גם הם קטנים, מקומיים וככאלה – הכי שווים.

בדרך לאילת - איפה עוצרים?
בעבר כתבתי פוסט על עצירות בכביש 90.
יש שם המון רעיונות למקומות שווים לעצירה בדרך. הפעם אציין רק שלושה.
מכוורת פורת עין יהב
גילוי נאות מספר 1 – מדובר במקום של חברים טובים ויקרים, אבל זה לא משנה את העובדה שיש להם יופי של מקום לעצירה, וגם ללינה ואירוח.
תוכלו לעצור בעין יהב, להיכנס למוזיאון הדבורה וללמוד על עולם הדבורים והיצור הדבש דרך עבודות האומנות של מייסדת המכוורת, צ'צ'ה פורת ז"ל.
בחצר ביתה יש גם גן פסלים מקסים שהיא יצרה במהלך חייה.
יש כמובן גם חנות, ואם אתם חוזרים בלי הדבש הכי טעים בארץ – חבל, ההפסד כולו שלכם.
בחלק מערבי השבוע פועל במתחם המכוורת פאב עם פיצות מהטבון והמבורגר.
לעיתים יש גם הופעות חיות של מיטב האומנים באווירה נהדרת בחצר.
כנסו לאתר של המכוורת ותמצאו את כל הפרטים.







פונדק נאות סמדר
אם אתם מגיעים לאילת דרך מצפה רמון, אני ממש מציעה לכם לעצור בפונדק נאות סמדר לארוחה קלה והתרעננות.
לא תמיד אנחנו מגיעים מהכיוון הזה, אבל אם כן, אז זאת תחנת העצירה שלנו.
זה מקום מקסים, טעים וכיפי.
מגוון אפשרויות לאכול ולשתות על טהרת האורגני והצמחוני.
והכי שווה זאת החצר הקסומה שיש שם מאחורה. נווה מדבר אמיתי, מוצל, שקט ונעים מאוד.
הפעם, בגלל פסטיבל שיר היונה שנערך בתמנע (התירוץ לנסיעה שלי…) נערך במתחם גם יריד של אומנים מקומיים.
אבל בכל מקרה, גם אם אין יריד, זאת נקודה נהדרת לעצור בדרך דרומה.






קפה ברותם
גילוי נאות מספר 2 – לא הייתי שם.
בכביש 90, באזור הבקעה, שמעתי על בית קפה קטן וטעים במושב רותם. הוא רשום לי ברשימות האינסופיות שאני עורכת למקומות שרוצה להגיע אליהם. עדיין לא הספקתי, אבל שלחתי לשם חברים שיצאו מאוד מאוד מרוצים.
אז אחרי המון המלצות, אני מרשה לעצמי לכתוב גם פה, שיש מקום כזה ואומרים עליו שהוא מעולה.
אני בטוח אגיע, מציעה גם לכם.



הגעת ליעד - אברהם הוסטל, סניף אילת
כששמעתי על פסטיבל שיר היונה שיערך בפארק תמנע, נזכרתי שכנערה, היתה לי חולצה לבנה וגזורה היטב של פסטיבל שיר היונה בנואיבה.
אז הייתי ילדה, ולא באמת ביקרתי בו אבל איכשהו, ("מדידות בקומונה" מי שגדל כמוני בקיבוץ אולי יזכור) התגלגלה עד אלי החולצה.
עכשיו, אחרי כמעט 40 שנה, מנסים להחזיר עטרה לפסטיבל ולרוחות השלום שהביא עמו, והרימו הפקה מרשימה ומרגשת בפארק תמנע.
אם יהיה שוב בשנה הבאה – תרוצו. היה מעולה.
בכל מקרה, כשחיפשתי איפה נלון, שוב עלו לי הרשימות ובהן אברהם הוסטל אילת.
כבר התארחתי בעבר בסניפים בתל אביב ובירושלים, הכרתי את הקונספט והיה לי ברור שאני רוצה גם באילת.
למה? כי לרשת יש מלונות ממש מדליקים, כיפיים ובמחיר נוח.
נכון שלפעמים ממש בא לנו להתפנק במלון מפואר, עם ארוחת בוקר שמספיקה לכל היום, אמבטיה ונוף עוצר נשימה.
אבל לרוב אני מחפשת לטייל, לחוות, לגלות.
איכשהו יוצא שמה שאני מחפשת לצורך לינה ואירוח הוא משהו פשוט, ממקום טוב, נעים ונקי.
וזה בדיוק אברהם הוסטל.
הוסטל, מלון, אכסניה – לא משנה איך קוראים לזה, עם מגוון רחב של סוגי חדרים, ארוחת בוקר מזינה ובעיקר אווירה טובה וויב של חופשה וכייף.



מה מצאתי באברהם הוסטל אילת
אני חושבת שקודם כל את האווירה – חבר'ה צעירים ומלאי שמחת חיים קיבלו אותנו בלובי ויחד עם הצבעוניות והעיצוב המקסים, מיד אמרתי וואו, בא לי להיות פה.
זה חלק מהעניין, לספק תחושה של טיול, מפגש, שמחה, נעורים ופריצת גבולות.
במלון יש מגוון רחב של סוגי חדרים, זוגיים, משפחתיים ומשותפים (דורם), כאשר בכל אחד מהם יש כמה אפשרויות בכמה רמות מחיר.
גילוי נאות 3 – אומנם היה לי ברור שאלון באברהם הוסטל, בעיקר אחרי שראיתי את המחירים של המלונות באילת, אבל בכל זאת גם יצרתי איתם שיתוף פעולה, וקיבלתי הנחה בתשלום.
שוב אומרת שזה לא משנה כלום בסיקור שלי את המלון. הוא לגמרי סיפק לי את החוויה שאני מחפשת – נקי, נעים, מעוצב וכייפי.
רוצים – תאמינו לי, לא רוצים – שוב, ההפסד רק שלכם.


החדרים
מה יכול להיות רע עם קיר ורוד מול המיטה?
אנחנו ישנו בחדר זוגי, סטנדרטי, (חדר סופריור) יש בו מיטה וספה נפתחת, מקלחת ושירותים, מטבחון קטן עם מקרר, קומקום וקפה, טלוויזיה, מזגן ומאוורר תקרה.. בקיצור, כל מה שצריך כדי לנוח, להתרענן ולצאת לכבוש את העיר.



החללים המשותפים
יש כמובן חדר אוכל עם ארוחת בוקר, מטבח משותף שניתן לאחסן במקררים אוכל אם הבאתם אתכם, חצר נהדרת ומקורה, בריכה (שהייתה עדיין סגורה לרחצה), שולחנות פינג פונג ומוזיקה נעימה.
במלון תוכלו למצוא גם בר, חדר טלוויזיה וחדר כביסה.
הכל מעוצב מאוד צבעוני, מלא גרפיטי ויצירות אומנות, מאוד יפה ומזמין.








החוויה
הרעיון הוא להתערבב עם נופשים אחרים, בעיקר אם אתם חבורות או יחידים שמטיילים באזור ובא לכם להכיר חבר'ה מכל העולם. אז אנחנו לא ממש הכרנו אף אחד, אבל האווירה מאוד מאפשרת.
יאללה, כנסו לקישור ותזמינו. כייף שם.

איך מגלים את אילת האמתית?
יעל לרנר המקסימה, כתבת תיירות שעברה לקיבוץ איילות הסמוך מאוד לעיר אילת, הרימה מיזם מטורף של סיורים חינמיים בעיר.
יעל חייה ונושמת תיירות כבר שנים. עכשיו את כל הידע והאנרגיה שלה היא מביאה לעיר הדרומית.
כל יום בשבוע יוצא סיור אחר, שחייבים להירשם אליו מראש בקישור הזה, שלוקח את התיירים לראות את אילת של האילתיים.
את השכונות והתושבים, בתי האוכל הקטנים והמיוחדים, אומנות ואומנים, העיר האמתית שמחוץ לבועה התיירותית המוכרת לעייפה.
עוד קצת על מה שיעל עושה תוכלו לקרוא באינדקס יזמי התיירות של מיכל בן ארי מנור, בכלל שווה לעשות שם איזה שיטוט, תגלו אוצרות, בוודאות.
מפה לשם, שיחה קצרה עם יעל הובילה אותנו ישירות לסיור קולינרי באזור התעשייה האילתי.
הכי אני, מחוספס, מלא הפתעות, לא מעוצב עבור התיירים ומלא מלא קסם.
ארכז פה חלק ממה שחווינו בסיור, יחד עם עוד כמה תגליות שסתם מצאנו על הדרך בשיטוט רכוב בעיר ומהמלצות שאספנו מיודעי דבר.

זה כמובן לא הכל, בדיעבד, מצאתי ב"בלוג" של אברהם הוסטל עוד רשימה ארוכה של המלצות ומסעדות שוות בעיר.
בכל מקרה, גם אם בחרתם לאן ללכת, אני מאוד ממליצה להצטרף לאחד או יותר מהסיורים המודרכים, בהם שומעים המון הסברים, אנקדוטות וחידושים.
עוד מידע תמצאו באתר של תיירות אילת – שווה להעיף מבט כי קורים שם דברים ממש מעניינים.
תכלס – איפה אכלנו ומה טעמנו באילת
טיקה מאסלה - אוכל הודי
אומנם היינו בעיר רק יומיים וחצי, אבל במסעדה הזאת אכלנו פעמיים. בערב הראשון היינו צריכים ארוחה מוקדמת כי הלכנו להופעה בפסטיבל. כשחיפשנו מסעדות, הופתענו לגלות שבאילת רוב המסעדות סגורות בין ארבע לשש אחרי הצהרים…
אחת היחידות שמצאנו פתוחה בשעות האלה היתה טיקה מאסלה. היות ואנחנו חובבי אוכל הודי, זאת היתה אופציה נהדרת מבחינתנו.
למחרת היא גם היתה חלק מהמסעדות בהן ביקרנו בסיור הקולינרי…
מסעדה משפחתית אותנטית של אוכל הודי מעולה. מגוון ענק של מנות ואפשרויות בשריות וצמחוניות, המון צבעים טעמים וריחות.
אב המשפחה על הסירים ותנור הנאן (אחד הלחמים הטעימים ביקום), האמא והבת בהגשה, הכל פשוט, טעים, לא פלצני, וגם לא יקר.
אורגים 1 אילת
053-9414775






פדרו
מסעדת פדרו נמצאת בשכונות העיר, ועברה גלגולים רבים בעשרות השנים בהן היא קיימת. כיום היא מסעדת שף מעולה, עם קונספט מיוחד שבמתמקד במקומיים. גם מבחינת קהל המבקרים, רובם אילתיים וגם מבחינת הבמה שהמסעדה מאפשרת ליוצרים מקומיים, בעיקר מוזיקאים. כל ערב נערך מופע מוזיקלי בסגנון אחר של נגנים אילתיים שבאים להופיע.
פעמיים בשבוע יש ערבי קונספט – פעם בשרי ופעם דגים.
גם היינות שמוצעים במסעדה, רובם המכריע ישראליים מיקבים קטנים בכל רחבי הארץ.
המסעדה מעוצבת מקסים, גם בפנים וגם בחצר המקסימה בחוץ עם תנור הפוקצ'ות והגינה המוצלת.
באמת חוויה רומנטית, טעימה ומיוחדת. לא זול אבל שווה מאוד.
תזמינו מקום מראש כי המסעדה מבוקשת מאוד.
שדרות היעלים 38
08-637-9504









המחבוא של אדי
עוד מסעדה מבוקשת ושווה בעיר, שנמצאת גם היא באזור התעשייה.
המחבוא של אדי הוקמה כבר בסוף שנות ה 70 של המאה הקודמת ועדיין פועלת ומלאה רוב הזמן.
מנות בשר, דגים וצמחוני, בסגנון איטלקי אך לא רק.
הגענו אליה בסוף יום שבו בעיקר אכלנו, אז לא יכולנו ממש ליהנות מכל המגוון שהמקום מציע. אני כבר הסתפקתי רק במרק בצל שהיה מהטעימים שאכלתי עד היום.
שוב, תזמינו מקום מראש, המסעדה מפוצצת ומבוקשת מאוד.
המסגר 2, אילת
טלפון: 08-637-1137





המבשלה – בירה סוּף
זה כבר מקום הרבה יותר חדש…
שלושה חבר'ה צעירים שרק רצו להכין בירה. בישלו, בקבקו ופתחו מקום מקסים של מבשלת בירה עם אוכל מעולה. חיבתם לים המקומי נתנה למבשלה את השם. הם מייצרים שישה סוגי בירות, שממה שהבנתי הכי טעימה ומומלצת היא בירת השיפון. אבל אתם ממש לא צריכים להסתמך על ההמלצה הזאת כי בכל מקרה כשתגיעו תקבלו מגש עם טעימה של כל ששת הסוגים וכך תוכלו לבחור בעצמכם לפי טעמכם.
לצד הבירות מוגשות מנות גדולות ומתאימות – המבורגים, טבעות בצל וכרובית מטוגנת, בשרים, מאכלי ים ועוד המון, גם צמחוני וטבעוני.
בתוך המבשלה ניתן לראות ממש את תהליך היצור של הבירות, וזאת חוויה בפני עצמה.
יש מקום ישיבה בפנים עם אווירה מעולה ויש גם המון מקום במרפסת בחוץ.
האורגים 2,
08-9350550









שלוש חומוסיות מומלצות באילת
אם חפצתם דווקא במנת חומוס – פלאפל – צ'יפס, מצאתי שלוש המלצות על החומוסיות הכי שוות בעיר.
באחת מהן ביקרנו בסיור- חומוס אליהו, שאומנם זה סניף בזכיינות אבל עדיין עם הטאצ' הייחודי של בעלת המקום, מה שעושה אותו לטעים במיוחד.
הבורסקאי 9 טלפון: 08-9217177
השנייה – חומוס סוף –גם הוא נמצא באזור התעשייה השווה של אילת. לא טעמנו אבל שמענו שהוא מעולה.
המלאכה 5, 077-799-2120
השלישית – חומוס בוטיק הפלאפל הבוטקה הכחול – גם הוא מומלץ – נמצא בשדרות התמרים 107, שזה לא באזור התעשייה אבל גם לא רחוק. 053-7106804



האומן 9, קונדיטוריה ובית קפה
רוצים להצטרף לפרלמנט האילתי? לכו לבית קפה הזה, שכמובן גם הוא בלב אזור התעשייה.
אנחנו ביקרנו בו ביום שישי בבוקר וממה הרגשנו שנפלנו ללב האקשן של המקומיים.
סנדוויצ'ים של בית לצד מאפים וקינוחים מתוקים, יחס חם ולבבי, בלתי אמצעי כזה, כיפי.
אחלה מקום כדי להרגיש בבית באילת.
האומן 9,
052-4439999




קונדיטוריה אלימי
אברהם אלימי, שף קונדיטור שלמד בצרפת את רזי האפייה, שימש כשף קונדיטור במלונות יוקרה ויועץ לקונדיטוריות בארץ ובעולם, פתח את המקום הזה בין המוסכים והמרפדיות. כמו נווה מדבר פורח ומתוק וטעים כל כך.
ביקרנו בו בסיור ואחר כך חזרתי להצטייד קצת להמשך הדרך, כי מתוקים ובצקים זה משהו שאני ממש לא יכולה לעמוד בו.
עוגיות המדלן שלו שוברות שיאים. אל תוותרו.
האורגים 1, אילת
053-9377512




מאפיית לחם ברויטמן
פה יש לי פספוס קטן, כי לצערי שמעתי עליה רק אחרי שחזרתי. אבל ההמלצות של כך חמות שאני מרשה לעצמי להכניס אותם לרשימה, וככה גם אני אזכור אותה בביקור הבא שלי בעיר.
לחם ברויטמן היא מאפיית לחמי מחמצת מסורתית, ויש בה גם מאפים מלוחים ומתוקים ומעדנייה. יש אפשרות לשבת לקפה וגם לארוחת בוקר של סנדויצ'ים משובחים.
בקיצור, לא יודעת איך החמצתי כזה מקום.
אלמוגים 17 אילת
053-3000260



חגיגת בשרים – קצביה ואירועי בוטיק
עוד המלצה עם הסתייגות – לא טעמנו, אבל התלהבנו אז בא לי לפרגן.
כששוטטנו בעיר, מצאנו את המקום הזה ונכנסנו לראות. שוב, שני חברה צעירים, אילתיים, שפתחו מקום לממכר בשרים והפקת אירועי בוטיק.
הבשרים נראים מעולה, השירות איכותי, והחזון בשמיים. הם אמרו לנו שבקרוב הם יפתחו גם מסעדה. נראה לי שווה לחכות. בינתיים אם בא לכם לעשות על האש באילת, לכו לשם להצטייד. יש לי הרגשה שזה ישדרג לכם את הארוחה.
סמטת הנחושת 331/6
08-6163363





נשארתם רעבים?
אם אחרי כל זה עוד לא מצאתם במה חשקה נפשכם ובטנכם, כנסו לכתבה הזאת באתר של יעל לרנר, יש שם עוד כמה דברים טובים.
גם בכתבה של אברהם הוסטל יש המון מידע.
וגם באתר של תיירות אילת.
זהו.
עכשיו אתם בטוח מלאים ומרוצים.
אפשר ללכת לישון באברהם הוסטל.
גם ככה לא צריך יותר כלום!
כל כך מזדהה ומסכימה עם ״אילת של האילתים״. זה בדיוק מה שהרגשתי בביקור שלי מלפני שנה, שבו בפעם הראשונה יצאתי מה״גטו״. גם אני אכלתי פעמיים בטיקה מסאלה😂. פוסט משובח ומקצועי שעושה טוב לאילתים
תודה מלי. מאוד חבל לי שרוב המבקרים בעיר לא יוצאים קצת לגלות מה עוד יש בעיר. וטיקה מאסלה נהדרת.
המלצות ממש מעולות ! גם אני לאחרונה גיליתי את אילת של האילתים ונהניתי מחלק מהמאכליות והמסעדות שכתבת עליהם. מצטרפת להמלצה על אברהם הוסטל
המלצות מעולות על עצירות בדרך ועל אילת של האילתים. כל שנה אני אומרת שאולי החורף הזה אסע לאילת וכל חורף עובר ואני לא נוסעת. אז אולי בחורף הבא, ובטוחה שאיעזר בהמלצות המעולות שלך ושל ינינה. אברהם הוסטל – לגמרי הסגנון שלי. יפה בעיני שהצפת את המורכבות של העיר תיירות. ראשית זה מעניין, ושנית זה מחדד תודעה.
תודה זיוה. אילת עיר מאוד מענינית אם יוצאים קצת מגבולות הנוחות והכלול ++