תיירות אחרת בארץ ובעולם

איך עושים גולש?

סדנאות בישול ואפיה בבודפשט

בואו להכיר את התרבות ההונגרית דרך סדנאות בישול ואפיה בבודפשט.
סדנאות בישול כבר מזמן הפכו לאחת האטרקציות הכי שוות בכל מקום שאליו מגיעים. הן נותנות לנו טעימה, תרתי משמע,  מהתרבות המקומית, הטעמים, חומרי הגלם ושיטות הכנת האוכל שמאפיינים את המקומיים.
אם אתם פודיס, או סתם בא לכם להבין וללמוד איך מכינים גולש כהלכתו, איפה המקומיים עושים קניות הביתה ואיך לעזאזל ייצא לכם שטרודל כמו בבתי הקפה – קחו לכם כמה שעות בסדנת בישול בבודפשט.
מצאתי מגוון רחב של סדנאות שמלמדות הכנת סוגים שונים של אוכל וקינוחים הונגריים אותנטיים.
הנה כמה הצעות נבחרות שיחזירו אתכם לארץ עם ערך מוסף.

ואם אתם בעניין של סיורי טעימות – תעיפו מבט גם בפוסט סיור קולינרי בבודפשט: חוויות מיוחדות של אוכל ויין הונגרי – בודפשט למתקדמים. אל תפספסו יש שם כמה דברים ממש שווים.

סדנאות בישול ואפיה בבודפשט

סדנאות בישול עם סיור בשוק

מצאתי שלוש סדנאות מסוג זה.
כולן כוללות גם סיור וגם סדנת בישול, לכל אחת דגשים מעט שונים.
אין ביניהן הבדלים מהותיים לדעתי, אז פשוט תבחרו את זאת שתתאים ליום ולשעה שנוח לכם.
המחיר נע בין 350 ל450 ₪ למשתתף, נראה לי תלוי בכמות המנות שמכינים ובאורך בפעילות.

השוק הגדול בבודפשט סדנאות בישול ואפיה בבודפשט
מסעדות ובתי קפה בבודפשט

סדנאות בישול בבודפשט עם שף מקומי

עוד שתי סדנאות בישול עם שף הונגרי, די דומות מבחינת ההיצע.

אחת זולה יותר ואחת פחות, לא ברור לי בדיוק למה. אולי כי היקרה יותר מציעה גם יין וגם ניתן לבחור מה להכין מתוך מבחר של כמה אפשרויות.

בכל מקרה גם פה אני מציעה  לבדוק מה מתאים לכם מבחינת ימים ושעות.

מסעדות ובתי קפה בבודפשט

סדנת אפיית שטרודל

שְׁטְרוּדְל הוא סוג של מאפה מרכז-אירופי, שמקורו במטבח האוסטרי, ומכאן כינויו המקובל "שטרודל וינאי". מקור המילה הוא כנראה מגרמנית עתיקה, שבה פירוש המילה "שטרודל" הוא "מערבולת".

הסוגים הנודעים ביותר הם שטרודל תפוחי עץ (Apfelstrudel), טופפן-שטרודל (טופפן היא סוג של גבינת שמנת עשירה), שטרודל פרג (Mohnstrudel) ושטרודל דובדבנים חמוצים (Weichselstrudel). יש גם שטרודלים מלוחים המכילים מילוי כגון תרד, כרוב כבוש, בשר חזיר (Schinkenstrudel) וכדומה.

ההונגרים אימצו גם הם את השטרודל כעוגה לאומית ובסדנא הזאת תלמדו איך להכין אותו נכון.

הסדנא הערכת בביתו של שף מקומי ותכינו בה שני סוגי שטרודל עם מילוי לפי בחירתכם – מתוק או מלוח או גם וגם.

על הדרך תתכבדו ביין, פלינקה מקומית קפה ועוד.

חוויה של פעם בחיים.

כל הפרטים בקישור הזה.

מסעדות ובתי קפה בבודפשט

סדנת הכנת קיורטוש

טוב זה כבר ליגה אחרת. מי לא מכור למתוק החלול הזה…

אם אתם עם ילדים (מעל גיל 10) – זאת תהיה להם אחת החוויות של הטיול, וזה גם לא יקר יחסית, פחות מ 100 ש"ח למשתתף לסדנא של כשעה.

תכינו בעצמכם קיורטוש לפי מתכון סודי ומקומי, תגלגלו אותו, תאפו ותצפו במה שאתם אוהבים.

ואפילו תקבלו תעודה בסיום הסדנא.

אחלה אטרקציה לכל המשפחה.

כל הפרטים פה.

טיול בהונגריה

סדנת טעימות יין

כמו שכתבתי כבר פעמים רבות, הונגריה היא מעצמת יין.

יש בה אזורים רבים של גידול ענבים וייצור יין ייחודי.

לאזורי הכרמים והיקבים ניתן לנסוע בסיורים מודרכים עם הסברים וטעימות שכתבתי עליהם בפוסט טיול חצי יום מבודפשט

 או בפוסט טיול מודרך מבודפשט לאתרים מרכזיים בהונגריה – סיורי יום מלא.

האפשרות הזאת מתאימה אם לא בא לכם סיור אלא רק סדנא בתוך בודפשט שתעשיר את הידע שלכם על היינות ההונגרים.

קורס מזורז אודות אזורי יין הונגריים, היסטוריה, זנים, מאפיינים וסגנונות עם סומלייה מקומי.

בסדנא תטעמו ותחקרו 8 סוגי יין, שלכל אחד מהם חשובות ומקום משמעותי בתרבות היין בהונגריה.

בסדנא נערכת בשעות אחר הצהרים – ערב, במרכז העיר ליד המוזיאון הלאומי.

השתתפות מעל גיל 18.

כל הפרטים והרשמה פה.

אגר צפון הונגריה

עוד המון פעילויות מעניינות וחוויות בבודפשט והונגריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

רוצה לשמוע עוד?